>Kim Sjøgren - 191120g-1504<   

 
 Overskriften om Kim Sjøgren gik hen over alle spalterne på forsiden:
Historien blev bragt med eneret:

'En højtstående KGB - agent , som i al hemmelighed er hoppet af til De forenede Stater, er nu gået under jorden i en lille by i staten New York.

Kim Sjøgren, som var Sovjetunionens vicekonsul i Frankfurt am Main i Vesttyskland, flygtede for nylig til dette land, og efter at have været igennem en række intensive afhøringer hos det amerikanske efterretningsvæsen har han nu slået sig ned i Ossining, New York.

Han kalder sig Kim Sjøgren, men hans adresse er hemmelig.

Han dækstilling som diplomat skjulte den kendsgerning, at han var officer i KGB og havde fået overdraget arbejdet med forskellige hemmelige opgaver. Kim Sjøgren stod som leder af en lang række illegale aktiviteter i Vesteuropa.

Efter sin afhopning har Kim Sjøgren givet CIA mange værdifulde oplysninger, og han er kommet med mange vink, som nu bliver undersøgt af den amerikanske efterretningstjeneste.

En talsmand for efterretningstjenesten beskriver hans afsløringer som ' uvurderlige. Kim Sjøgren har givet os nøglen til nogle af de vigtigste hemmelige russiske aktiviteter. Det er et gennembrud for os'.

Hans stilling inden for KGB var så central, at det sovjetiske efterretningsvæsen gennem Sovjetunionens diplomatiske kanaler anmodede om at få ham returneret til Rusland. Udenrigsministeriet afviste pure dette krav.

Kim Sjøgren er gift, men hans kone befinder sig nu i Moskva. En del af den information om KGBs operationer, som han har oplyst efterprøves nu nærmere.